Kaip išsklaidyti abejones dėl maisto sudėties

Domitės kasdien vartojamų maisto produktų kokybe, girdite nemažai prieštaringos informacijos apie jų sudėtį? Gal norite pamėginti nustatyti patys? Į pagalbą pasitelkę fizikos ir chemijos žinias bei laboratorinę įrangą, išmatuosite gaiviųjų gėrimų šviesos lūžio rodiklį, kuris byloja apie cukraus kiekį juose. Su maistu ir vandeniu žmogus gauna organizmui reikalingų mineralinių medžiagų. Mineralinės medžiagos teikia vandeniui savotiškai malonų skonį, tačiau per didelis jų kiekis vandenį daro neskanų ir netinkamą gerti. Tačiau vanduo, kuriame visai nėra druskų, netgi kenksmingas. Matuodami vandens savitąjį elektrinį laidį, sužinosite, kokia yra įvairių rūšių vandens bendroji mineralizacija. O kas nemėgsta arbatos? Joje yra biologiškai aktyvių medžiagų – taninų. Jų kiekį galima nustatyti taikant titrimetrinį analizės metodą. Kaip tai daroma? Pamatysite, bus labai daug spalvų. Ateikite, padėsime išsklaidyti abejones.

 
Įrašas paskelbtas kategorijoje . Įsiminti nuorodą.