Paklausti apie vaisvandenių skonį, veikiausiai pasakysite, kad jis yra saldus, o kai kurių vaisių, tarkime, citrinų, skonis rūgštus. Bet ar tikrai citrinų rūgštingumas yra didesnis negu vaisvandenių? Ištyrę įvairių vaisių rūgštingumą, įsitikinsite, kad, nepaisant rūgštaus skonio, jų rūgštingumas gali būti mažesnis už vaisvandenių, kurių skonis yra saldus. Išsiaiškinsite, kad, sutrikus organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrai, galima sunegaluoti.
Lektorius: Tomas Gulbinas, Laima Lapinskienė
Parodos dieną prisijunkite prie transliacijos spausdami šią nuorodą
Renginio data: lapkričio 20 d.Renginio pradžia (trukmė): Vieta: Atradimų laboratorijų kanalasLektorius/organizatorius (-iai): Kauno technologijos universitetas, Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijaTikslinė grupė: