Skonio ir kvapo paslaptis

Ar žinote, kad daugiau kaip 70 proc. mūsų skonio yra susiję su kvapu. Kodėl taip yra? Kaip šiedu jutimo organai keičia mūsų reakcijas į maistą? Atsakymus į šiuos ir į daugelį kitų įdomių klausimų rasite mūsų laboratorijoje. Čia pažinsite savo skonio receptorius, analizuosite, ką jaučia jūsų liežuvis, kaip veikia uoslė. Tyrinėdami atrasite, kad paprasto obuolio skonis gali pasikeisti į vanilės, mėtos ar kitą skonį. Tai padės jums suprasti apie maisto kvapą, nes kvapas mūsų organizme atlieka ir apsauginę funkciją – nemalonus maisto kvapas gali byloti, kad maistas netinkamas valgyti. Esate smalsūs? Laukiame jūsų, kad galėtume kartu atlikti įdomius eksperimentus ir atrasti uoslės, skonio ir regos sąryšius.

 
Įrašas paskelbtas kategorijoje . Įsiminti nuorodą.